Ανταλλαγή καλών πρακτικών Ψηφιακού Μετασχηματισμού στο 15ο OTS Forum

Με περισσότερους από 600 συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε το 15ο OTS Forum, στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα από 30/11 έως 02/12. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτέλεσε τον πυρήνα των εισηγήσεων καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου. Το OTS Forum είναι η ετήσια συνάντηση εργασίας, ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών που εφαρμόζουν οι φορείς του Δημοσίου.

Τη διοργάνωση της OTS, εταιρείας παραγωγής λογισμικού με υλοποιήσεις καινοτόμων έργων σε όλη την Ελλάδα, τίμησαν με την παρουσία τους  εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, υψηλόβαθμα στελέχη της βιομηχανίας της πληροφορικής και αντιπρόσωποι των περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

Οι εισηγήσεις εστίασαν στη δυναμική και αποτελεσματική χρήση των τεχνολογιών στον Δημόσιο τομέα, με σκοπό την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων. Οι νέες νομοθετικές αλλαγές που θα απασχολήσουν τους φορείς αναλύθηκαν, στο 15Ο OTS Forum, από διακεκριμένους ομιλητές. Η γνώση που διαμοιράστηκε θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την άσκηση των λειτουργιών των διοικητικών στελεχών των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα με την τρίτη ημέρα διεξαγωγής του 15ου OTS Forum, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα ημερίδα με θέμα «Ψηφιακή στρατηγική 2030 και Τοπική Αυτοδιοίκηση». Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κι αναφέρθηκε, εκτενώς, στα επόμενα βήματα ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Στόχος της ημερίδας, στο πλαίσιο του 15ου OTS Forum, ήταν η διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ υφιστάμενων και νέων Αιρετών Διοικήσεων των Ο.Τ.Α α’ και β’ βαθμού. Η ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής, οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες, η επένδυση στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και το όραμα του ψηφιακού μετασχηματισμού ήταν μερικά από τα θέματα που προβλημάτισαν και αναλύθηκαν, μέσα από την εμπειρία του καθενός από τους παρευρισκομένους.

Το 15ο OTS Forum στήριξαν ως Gold Sponsors οι εταιρείες Cisco DT&S, COSMOTE, EY και H.T.E.. Ως Silver Sponsors οι εταιρείες Alfaware, BLUE VALUE, Collectives, EuroConnect, fuelics, IntelliSoft και ΣΟΛ Crowe και ως Bronze Sponsors οι εταιρείες ACS Services, Αlfanet, Crowdpolicy, Grant Thornton και INNOSEC. Την προβολή του OTS Forum 2023 ανέλαβαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης GRTimes, Governet, ICTPLUS, ICTWEEKLY, cityhub, in, OT, TheOpinion.

Share This Story, Choose Your Platform!