Digital Summit 2023

 

Είκοσι έξι εταιρίες που πρωτοστατούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την οικονομική μετεξέλιξη της χώρας, δίνουν το «παρών» στη  διήμερη εκδήλωση με τίτλο «Digital Summit 2023» που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογίας και Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Εκπροσωπώντας διαφορετικούς τομείς των σύγχρονων τεχνολογιών και της εφαρμοσμένης καινοτομίας, οι εκπρόσωποι των 26 εταιριών θα συναντηθούν για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο, στις 23 Νοεμβρίου και 24 Νοεμβρίου, και θα παρουσιάσουν τις δράσεις που αναπτύσσουν, τις λύσεις που εφαρμόζουν, τα προϊόντα που παράγουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν κατά τη διαδικασία μετάβασης και προσαρμογής στην ψηφιακή εποχή.

Στις εγκαταστάσεις του Porto Palace Hotel & Conference Center, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου 65, στην περιοχή του Νέου Λιμανιού, όπου θα φιλοξενηθεί η διήμερη εκδήλωση, οι επικεφαλής των 26 εταιριών θα περιγράψουν επίσης τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται, τις δυσκολίες που εγείρονται και τα οφέλη που προκύπτουν κατά την ενσωμάτωση αλλαγών στον τρόπο παραγωγής, οργάνωσης και λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Η εκδήλωση «Digital Summit 2023», η οποία θα διεξαχθεί και τις δύο ημέρες κατά τις απογευματινές ώρες, από τις 16:30 έως τις 20:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Dock Six Hall, θα αρχίσει με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που καλούνται να διαχειριστούν σήμερα οι ελληνικές εταιρίες πληροφορικής και τεχνολογίας.

Στη συζήτηση, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 17.15, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος,  ο συντονιστής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, και ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άγγελος Χαριστέας.

Τις θέσεις και τις προτάσεις τους θα καταθέσουν επίσης ο Κωνσταντίνος Μακέδος, πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) και αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας, και ο Θεόφιλος Μυλωνάς, πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ). Τον συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβει η Ειρήνη Συράκη, αρχισυντάκτρια της  LIVEMEDIA.

Θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις δέκα (10) εταιριών κατά την πρώτη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, και δεκαέξι (16) επιχειρήσεων κατά τη δεύτερη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, οργανωμένων κατά θεματικές ενότητες.

Η διήμερη εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συνάντηση γνωριμίας & επαγγελματικής δικτύωσης (closing networking drink), η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, από τις 20:30 έως τις 22:00, στον χώρο του Porto Palace Hotel.

Η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΠΒΕ διαμορφώνει βήμα εποικοδομητικού διαλόγου και δημόσιας ανταλλαγής εμπειριών. Απευθύνεται δε τόσο σε εταιρίες πληροφορικής όσο και σε επιχειρήσεις άλλων κλάδων της οικονομίας που αναζητούν συνεργασίες για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών νέας τεχνολογίας. Ταυτοχρόνως, προσελκύει το ενδιαφέρον ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, όπως και φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας.

Κύρια επιδίωξη είναι η προβολή των πολυεπίπεδων δράσεων των επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΠΒΕ και η ενίσχυση του δικτύου επαγγελματικών επαφών και συνεργασιών, εντός του διαρκώς εξελισσόμενου ψηφιακού οικοσυστήματος.

Χρυσοί χορηγοί του Digital Summit 2023 είναι οι εταιρίες DOTSOFT, ENTERSOFT, GNOMON INFORMATICS, GRAVITY LABS, INFOQUEST TECHNOLOGIES – CISCO DISTRIBUTOR και YSOFT.

Αργυροί χορηγοί του Digital Summit 2023 είναι οι εταιρίες AGGELAKAKIS & ASSOCIATES BUSINESS CONSULTANTS, ELBIS, VOLTE-TEL και ZIA INSURANCE BROKERS.

Χορηγοί επικοινωνίας του Digital Summit 2023 είναι οι εταιρίες DIGIHART και LIVEMEDIA.

Εκτός των ως άνω εταιριών, στη διήμερη εκδήλωση λαμβάνουν επίσης μέρος, κατά αλφαβητική σειρά, οι ακόλουθες επιχειρήσεις:

ALFANET, ATLANTIS ENGINEERING, CONSORTIS GEOSPATIAL, EXANDIA, GWF LABS MIKE, INFOTEAM HELLAS MIKE, LANCOM, ROBOVISION, SIMTEC, SOFTWEB ADAPTIVE IT SOLUTIONIOS IKE, SOFTWORKS AE, SPACE HELLAS, TESSERA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ.

Σημειώνεται ότι κατά τις ίδιες ημέρες, δηλαδή την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, θα φιλοξενηθούν επίσης στις εγκαταστάσεις Porto Palace Hotel & Conference Center οι ομιλίες, οι παρουσιάσεις και οι τελικές δράσεις των ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων έργων με τίτλο «4th Industrial Revolution» και «Ιnno-Εcosystem», που εκτελεί ο ΣΕΤΠΕ ως επικεφαλής εταίρος. Οι σχετικές παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), θα λάβουν χώρα από τις 10:00 έως τις 14:00 και θα είναι στην αγγλική γλώσσα.

Share This Story, Choose Your Platform!