Η DOTSOFT Α.Ε. ανάδοχος για την Προμήθεια συστημάτων έξυπνης πόλης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Σερρών

26 Σεπτεμβρίου 2023|Νέα - Ανακοινώσεις Μελών|

Ο Δήμος Σερρών προχωράει στην υλοποίηση του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ».

Η συγκεκριμένη υλοποίηση αποτελεί το Υποέργο 5 της Πράξης με τίτλο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πόλης Σερρών» και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Δήμος Σερρών με την υλοποίηση του έργου επεκτείνει τη συνεργασία του με την DOTSOFT και με αυτό τον τρόπο εντάσσεται στο δίκτυο των περισσοτέρων από 30 Δήμους πανελλαδικά που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Smartiscity, την οποία υλοποιεί και διανέμει αποκλειστικά η DOTSOFT Α.Ε.

Η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2023 και έχει χρονικό ορίζοντα 8 μηνών. Στο διάστημα αυτό ο Δήμος Σερρών θα εξοπλιστεί με μια σειρά έξυπνων εφαρμογών, αισθητήρων και εξοπλισμού, που στόχο έχουν την αξιοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (ΑΚΕ), την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας η οποία αναπτύσσεται στην εμπορική περιοχή της πόλης, τον εκσυγχρονισμό του κέντρου και τη συνεχή αναβάθμιση του Δήμου με τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος, αλλά και την καθημερινότητα των Δημοτών και των επισκεπτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, και όσον αφορά τον εξοπλισμό, θα τοποθετηθούν 150 αισθητήρες έξυπνης στάθμευσης στις οδούς Θεσσαλονίκης, Κ. Αλεξανδρίδη, Γεωρ. Παπανδρέου, Παύλου Μελά, 29ης Ιουνίου και Ραιδεστού. Υποβοηθητικά θα τοποθετηθούν στην περιοχή παρέμβασης 6 πινακίδες πληροφόρησης για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Τέλος, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου θα εξοπλιστεί με 15 WiFi Access Points για ελεύθερη πρόσβαση των Δημοτών και των επισκεπτών στο ίντερνετ.

Επιπρόσθετα η DOTSOFT  θα παρέχει την πλατφόρμα προβολής δεδομένων προς τους Δημότες Smartiscity, την ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης έξυπνης πόλης, καθώς και όλες τις εφαρμογές διαχείρισης  των εκάστοτε υποσυστημάτων που περιλαμβάνονται στο έργο. Τέλος θα υλοποιηθεί μια Mobile εφαρμογή ενημέρωσης πολιτών (σε iOS και Android) για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης.

Share This Story, Choose Your Platform!