Ε. Μαργαρίτη: Αρνητική ανεργία και υψηλότεροι μισθοί στον κλάδο της πληροφορικής

Σε πόλο έλξης σημαντικών επενδυτών στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας έχει αναδειχθεί κατά την τελευταία δεκαετία η Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, η εγκαθίδρυση πολυεθνικών κολοσσών στη Βόρεια Ελλάδα μετασχηματίζει, εκτός των άλλων, το εργασιακό τοπίο  διαμορφώνοντας συνθήκες αυξημένης ζήτησης σε εξειδικευμένο προσωπικό, όπως εξήγησε σε συνέντευξή της στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100 η Ελένη Μαργαρίτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Μιλώντας στην εκπομπή «Δημότης Online», με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Beyond Expo, η κα Μαργαρίτη διευκρίνισε ότι η συντελούμενη 4η Βιομηχανική Επανάσταση έχει πολλαπλασιάσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε πολλές ειδικότητες του κλάδου της πληροφορικής. Επιπλέον, η Ελλάδα στερείται ακόμη δεκάδες χιλιάδες καταρτισμένους επιστήμονες που έχουν μεταναστεύσει σε χώρες του εξωτερικού και δυσκολεύονται να επαναπατριστούν.

Ως εκ τούτου, στην ελληνική αγορά εργασίας καταγράφεται σημαντικό έλλειμμα σε ειδικούς του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, διαμορφώνοντας συνθήκες αρνητικής ανεργίας και υψηλότερων μισθών.

Παρακολουθήστε παρακάτω τη συνέντευξη που παραχώρησε στην TV 100 η Ελένη Μαργαρίτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Συνέντευξη

Share This Story, Choose Your Platform!