Η Alfanet πιστοποιείται από τον ADISA για 10η συνεχόμενη χρονιά

Η Alfanet ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι έχει λάβει πιστοποίηση από τον ADISA (Asset Disposal and Information Security Alliance) αποτελώντας για μία ακόμη χρονιά τη μοναδική εταιρεία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που τη διαθέτει.

Ο ADISA είναι ο μοναδικός διεθνώς αναγνωρισμένος φορέας πιστοποίησης ασφαλούς διακίνησης αποσυρόμενου και παροπλισμένου εξοπλισμού πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών εποπτευόμενος τόσο από τους κρατικούς φορείς πιστοποίησης UKAS (United Kingdom Accreditation Service) όσο και από τα πρότυπα ασφαλείας ICO (Information Commissioner’s Office) & INAC.

Με την πιστοποίηση αυτή τα τελευταία 10 χρόνια αναγνωρίζεται η αφοσίωσή της Alfanet στην υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των υπηρεσιών της. Οι προσπάθειες της εστιάζουν στο διαρκή έλεγχο των κινδύνων ασφάλειας δεδομένων που σχετίζονται με την απόσυρση παροπλισμένου εξοπλισμού πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καθώς και στην ασφαλή διαχείριση αυτού του εξοπλισμού, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR) και την οδηγία προστασίας δεδομένων στον τομέα της επιβολής του νόμου.

Ο ADISA πιστοποιεί ότι οι διαδικασίες της Alfanet πραγματοποιούνται με γνώμονα την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία της ιδιωτικότητας και επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία ακολουθεί πρακτικές υψίστης ασφαλείας κατά τη διαχείριση, την απόσυρση και την ανακύκλωση εξοπλισμού πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

“Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που η επιμονή μας στους τομείς της ασφάλειας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης εξοπλισμού πληροφορικής, αναγνωρίζεται για μία ακόμη φορά από τον ADISA,” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alfanet κύριος Δημήτρης Γρηγοριάδης και συμπληρώνει: “Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί μία σημαντική αναγνώριση της αφοσίωσής μας στη διαμόρφωση και εφαρμογή διαδικασιών, εστιασμένων στην ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας και την υποστήριξη της βιώσιμης και υπεύθυνης διαχείρισης του εξοπλισμού.

Σχετικά με την Alfanet

Η Alfanet A.E. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ανακατασκευασμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της Microsoft στο πρόγραμμα Microsoft Authorized Refurbisher (ΜΑR) στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Με έδρα στην καρδιά της Βιομηχανικής Ζώνης του Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη και με πάνω από 6,000m² ιδιόκτητους χώρους, η Alfanet A.E προσφέρει μοναδικές λύσεις υψηλής τεχνολογίας σε χιλιάδες επιχειρήσεις ανά την υφήλιο.

Μάθετε περισσότερα στο https://www.alfanet.gr/

Σχετικά με τον ADISA

Ο ADISA (Asset Disposal and Information Security Alliance) είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος φορέας πιστοποίησης ασφάλειας διακίνησης αποσυρόμενου και παροπλισμένου εξοπλισμού πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Ο στόχος του ADISA είναι να αναδείξει τους κίνδυνους ασφάλειας δεδομένων που συνδέονται με τη μη-πιστοποιημένη απόσυρση εξοπλισμού πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και να θεσπίζει τις βάσεις για την ασφαλή διαχείριση αποσυρόμενου και παροπλισμένου εξοπλισμού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του GDPR και της οδηγίας προστασίας δεδομένων στον τομέα της επιβολής του νόμου.
Share This Story, Choose Your Platform!