Η Hurricane Electric αποκτά νέο Σημείο Παρουσίας στη χώρα εντός του Balkan Gate Thessaloniki. Η συνεργασία αυτή επεκτείνει τις επιλογές IP Transit και φέρνει ισχυρή και υψηλής ταχύτητας συνδεσιμότητα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η Lancom, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών data center, cloud και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και η Hurricane Electric, το μεγαλύτερο παγκοσμίως IPv6-native Internet backbone, ανακοινώνουν τη συνεργασία τους, με τη Hurricane Electric να αποκτά το δεύτερο Σημείο Παρουσίας της (PoP) στην Ελλάδα στο Balkan Gate Thessaloniki.

Η επιλογή του Balkan Gate Thessaloniki ως δεύτερου σημείου παρουσίας της Hurricane Electric στην χώρα θα δώσει στους πελάτες της Lancom και στους οργανισμούς της Νότιας Ευρώπης πληθώρα νέων επιλογών συνδεσιμότητας και πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο IPv4 και IPv6 της Hurricane Electric μέσω θυρών 100GE (100 Gigabit Ethernet), 10GE (10 Gigabit Ethernet) και GigE (1 Gigabit Ethernet). Επιπλέον, οι πελάτες της Lancom θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν IP traffic με το παγκόσμιο δίκτυο της Hurricane Electric, το οποίο προσφέρει πάνω από 30.000 BGP sessions με πάνω από 10.000 διαφορετικά δίκτυα μέσω 310 κύριων σημείων ανταλλαγής και χιλιάδων θυρών
πελατών και ιδιωτικών συνδέσεων.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το Σημείο Παρουσίας μας στην πολυσυζητημένη πόλη της Θεσσαλονίκης,” δήλωσε ο κ. Mike Leber, Πρόεδρος της Hurricane Electric. “Ως κύριο πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο στην περιοχή, η πλούσια ιστορία και η στρατηγική τοποθεσία της πόλης την καθιστούν ιδανικό προορισμό για την επέκταση του δικτύου μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε τις υπηρεσίες μας πιο κοντά στις επιχειρήσεις και στις κοινότητες σε αυτή τη δυναμική περιοχή του κόσμου.”

Η συνεργασία των δύο εταιρειών και η παρουσία της Hurricane Electric στο Balkan Gate Thessaloniki επιβεβαιώνει τη στρατηγική τοποθεσία της Βόρειας Ελλάδας. Η εγγύτητα της στα Βαλκάνια και την Τουρκία αλλά και οι συνδέσεις που εκτείνονται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, καθιστούν τη Βόρεια Ελλάδα κορυφαίο προορισμό συνδεσιμότητας και το Balkan Gate Thessaloniki σημαντικό κόμβο διασύνδεσης, αξιοποιώντας τη στρατηγική του θέση και την δικτυακή υποδομή του. Το δεύτερο σημείο παρουσίας (PoP) της Hurricane Electric στην Ελλάδα θα προσφέρει στην περιοχή βελτιωμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας IP νέας γενιάς.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την απόφαση της Hurricane Electric να επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα, και ειδικά στο data center που διαθέτουμε στη Θεσσαλονίκη, το Balkan Gate,” δήλωσε ο κ. Γιώργος Νώλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancom. “Αυτή η κίνηση όχι μόνο ενισχύει τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας της περιοχής, αλλά επίσης
υπογραμμίζει τον ρόλο της Βόρειας Ελλάδας ως ψηφιακό κέντρο των Βαλκανίων. Ως εταιρεία που λειτουργεί τρία data centers στην Ελλάδα και κατασκευάζει το ήδη το τέταρτο στην Κρήτη, νιώθουμε υπερήφανοι για τις ευκαιρίες που φέρνει αυτή η συνεργασία στους πελάτες της Lancom και στη χώρα μας.”

Σχετικά με την Hurricane Electric:

Η Hurricane Electric λειτουργεί το δικό της παγκόσμιο δίκτυο IPv4 και IPv6 και θεωρείται το μεγαλύτερο IPv6-native Internet backbone στον κόσμο. Εντός του παγκόσμιου δικτύου της, η Hurricane Electric συνδέεται με 310 κύρια σημεία ανταλλαγής και ανταλλάσσει κίνηση άμεσα με περισσότερα από 10.000 διαφορετικά δίκτυα.
Χρησιμοποιώντας μια ανθεκτική τοπολογία οπτικών ινών, η Hurricane Electric διαθέτει πέντε εφεδρικές διαδρομές 100G που διασχίζουν τη Βόρεια Αμερική, τέσσερις ξεχωριστές διαδρομές 100G μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης, και δακτύλιους 100G στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Ασία. Η Hurricane διαθέτει επίσης έναν δακτύλιο γύρω από την Αφρική, και ένα PoP στο Ώκλαντ, της Νέας Ζηλανδίας. Η Hurricane Electric προσφέρει λύσεις διαμετακόμισης IPv4 και IPv6 πάνω στην ίδια σύνδεση. Οι διαθέσιμες ταχύτητες σύνδεσης περιλαμβάνουν 100GE, 10GE και Gigabit Ethernet.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το https://he.net/

Σχετικά με την Lancom:

Η Lancom, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών data center, cloud και τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, διαθέτει τρία ιδιόκτητα Data Centers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μαζί με ένα ιδιόκτητο Δίκτυο Οπτικών Ινών που εκτείνεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σταδιακά σε όλη την Ελλάδα. Το Balkan Gate Thessaloniki αποτελεί το μεγαλύτερο carrier neutral, Tier III Data Center στη Βόρεια Ελλάδα και είναι απευθείας συνδεδεμένο με τους περισσότερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας, καθώς και με παγκόσμιες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, παρέχοντας πολλαπλές επιλογές διασύνδεσης με τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ευρώπη και την Τουρκία. Η πρόσφατη επένδυση της Lancom στο Ηράκλειο Κρήτης θα δημιουργήσει μια δυναμική τηλεπικοινωνιακή διαδρομή στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το lancom.gr

Share This Story, Choose Your Platform!