Συνάντηση του Προέδρου του ΣΕΠΒΕ Θεόφιλου Μυλωνά με τον νέο επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μιχάλη Μπεκίρη

Εταιρική βίζα, προγράμματα κατάρτισης και κίνητρα
για ενίσχυση των θέσεων εργασίας στην πληροφορική

Τι συζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ με τον επικεφαλής
του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

 

Σημαντικό άνοδο συνεχίζει να διαγράφει ο κλάδος της πληροφορικής στην Ελλάδα. Πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ήδη διαβεί τις συμπληγάδες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, εδραιώνοντας μάλιστα την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές με πρωτοποριακά προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες.

Την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο κλάδος των νέων τεχνολογιών σκιαγράφησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), Θεόφιλος Μυλωνάς, στον νέο επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μιχάλη Μπεκίρη, κατά την πρώτη συνάντησή τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και έγινε χθες, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο, ο κ. Μυλωνάς επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη έχει πλέον καταλάβει περίοπτη θέση στον διεθνή χάρτη της ψηφιακής εποχής, αποτελώντας πόλο έλξης επενδύσεων και κόμβο έρευνας και καινοτομίας.

Ωστόσο, η αυξημένη ζήτηση σε καταρτισμένο προσωπικό, κυρίως από πολυεθνικούς κολοσσούς, προκαλεί, όπως εξήγησε ο κ. Μυλωνάς, συνθήκες ανεπάρκειας σε ειδικούς του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Για την αναπλήρωση του ελλείμματος ανθρώπινου κεφαλαίου ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ παρουσίασε σειρά προτάσεων άμεσης απόδοσης, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Την παροχή εταιρικής βίζας σε επιστήμονες πληροφορικής από γειτονικές χώρες, μη μέλη της ΕΕ, με ταχείες διαδικασίες, ώστε να καταστεί εφικτή η εργασία τους στην Ελλάδα.
  • Τη χρηματοδότηση προγραμμάτων καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων (reskilling) και αναβάθμισης προσόντων (upskilling), ώστε στελέχη άλλων κλάδων της οικονομίας να ενταχθούν στο εργασιακό πεδίο της πληροφορικής.
  • Τη θεσμοθέτηση κινήτρων για προσλήψεις νέου προσωπικού εκ μέρους μικρομεσαίων επιχειρήσεων παραγωγής τεχνολογίας.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μιχάλης Μπεκίρης, επέδειξε ιδιαίτερη προσοχή για τη φιλοσοφία και τους τρόπους εφαρμογής των άνω προτάσεων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Share This Story, Choose Your Platform!