Θ. Μυλωνάς: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις πληροφορικής

16 Φεβρουαρίου 2023|Νέα - Ανακοινώσεις ΣΕΤΠΕ|

Σημαντικές προκλήσεις, αλλά και νέες ευκαιρίες προσφέρει η πρόσφατη υγειονομική κρίση στις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου της πληροφορικής, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΒΕ, Θεόφιλος Μυλωνάς, σε συνέντευξή του στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100 (Τρίτη 14.02.2022, ώρα 18.30)

Μιλώντας στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κατσιάνη, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι, λόγω της πανδημίας, αφενός μεν έχουν μετασχηματιστεί οι  συνήθεις μορφές  εργασίας, μέσω της σχεδόν καθολικής υιοθέτησης της εξ αποστάσεως εργασίας, αφετέρου δε έχουν εισαχθεί ταχύτερα καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές σε πολλούς νέους τομείς της οικονομίας και της καθημερινής ζωής. Έτσι, όσες ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την ετοιμότητα και την ικανότητα να προσαρμοστούν γρήγορα στο νέο περιβάλλον, αποκομίζουν σήμερα σημαντικά οφέλη, συνάπτοντας συνεργασίες ακόμη και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού, στις ΗΠΑ.

Ο κ. Μυλωνάς σημείωσε επίσης ότι ο κλάδος των νέων τεχνολογιών αποτελεί εγγύηση για το μέλλον, καθώς προσφέρει στους νέους και στις νέες σημαντικές δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης.

«Η πληροφορική παρουσιάζει σήμερα μηδενική ανεργία, έχει τεράστια ζήτηση και προσφέρει πολύ καλούς μισθούς», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ και κάλεσε όσους και όσες αναζητούν ασφαλή επαγγελματική πορεία, να στραφούν προς σχολές και τμήματα Πληροφορικής.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη του Θεόφιλου Μυλωνά στην TV 100.

Share This Story, Choose Your Platform!